"Ik werd gepest op de middelbare school" | Laura (22)

Ik werd gepest op de middelbare school toen ik in het eerste jaar zat. Ik werd lelijk genoemd. Ik was opstandig tegen diegene, maar ze bleef dat zeggen.

Ik werd ook door die persoon geslagen. Ik vertelde het tegen een leerkracht maar ik werd niet geloofd. Maar ik zal nooit vergeten de dag dat mijn waardigheid werd afgepakt door een van mijn andere pesters.

Uiteindelijk ging het beter in het 2de jaar maar in het 3de ging het weer mis. Ik leerde nieuwe mensen kennen op school die ik mijn vrienden noemde, maar uiteindelijk sloten ze me van de ene dag op de andere uit.

Ik voelde me toen zo eenzaam en ik werd ongelukkig. Vanaf toen begon ik me op te sluiten. In 2014 werd het pas echt moeilijk: mijn beste vriend stierf ten gevolg van een accident.

Ik kreeg het niet verwerkt dus werd depressief. In 2016 was ik het gevecht moe en wilde ik het opgeven en toen hebben mijn ouders gezocht met mij voor hulp. Ze vonden dat ik nog iets kon maken van mijn leven. Ik ben blij dat ik de juiste keuze heb gemaakt en niet heb opgegeven. Dus wat ik wil zeggen is: praten helpt!

TEKST: ingezonden verhaal van Laura FOTO: Eric Ward

Meer weten over pesten?

Nood aan een babbel?

Praat erover