Ik kan het niet vinden met iemand uit mijn plusfamilie. Wat nu?

Je ouder is heel blij met haar of zijn nieuwe partner, maar misschien ben jij dat helemaal niet? Aan jou werd waarschijnlijk niets gevraagd. Maar jij moet er wel iets mee, willen of niet …

Er verandert veel

Plots verandert er veel in je leven. Gewoon worden aan een plusouder en zijn of haar kinderen vraagt tijd, soms heel veel tijd.

Misschien ben jij ook nog verdrietig over het feit dat je ouders niet meer bij elkaar zijn of hoopte je nog dat ze terug bij elkaar komen?

Het kan ook dat je het gevoel hebt dat je ouder geen tijd meer voor jou heeft. Of dat er door hen het één en ander verandert in huis en dat er nieuwe regels komen waar jij het niet mee eens bent.

Dat is allemaal niet gemakkelijk. En het is heel normaal als jij daar moeite mee hebt.

Praat erover

Vertel je ouder waarmee je het precies moeilijk hebt. Dan kan hij of zij er ook iets aan doen.

Weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Lees deze tips om met je ouders te praten over gevoelige onderwerpen.

Praat er zeker over want misschien begrijpt je ouder niet waarom je zo stil bent, vervelend doet of altijd in je kamer blijft.

Door er samen over te praten leren jullie elkaar beter kennen en weten je plusouder en zijn of haar kinderen ook wat jij belangrijk, leuk of vervelend vindt. Op die manier kunnen zij er rekening mee houden.

Je kan er ook over praten met je vrienden. Het kan deugd doen om even je hart te luchten bij een goede vriend. En misschien heeft die wel goede tips voor jou.

Nood aan een babbel?

Praat erover