Ik kan het niet vinden met iemand uit mijn plusfamilie. Wat nu?

Je ouder is heel blij met haar of zijn nieuwe partner, maar misschien ben jij dat helemaal niet? Aan jou werd wellicht niets gevraagd. Maar jij moet er wel iets mee, willen of niet…

Gewoon worden aan een plusouder en zijn of haar kinderen vraagt tijd, soms heel veel tijd. Misschien ben jij ook nog verdrietig over het feit dat je ouders niet meer bij elkaar zijn of hoopte je nog dat ze terug bij elkaar komen. Het kan ook dat er met de komst van je stiefouder je ouder geen tijd meer lijkt te hebben voor jou. Of dat er door hen het één en ander verandert in huis en dat er nieuwe regels komen waar jij het niet mee eens bent.

Vertel je ouder waar je het precies moeilijk mee hebt. Dan kan hij of zij er ook iets aan doen. Praat er over want begrijpt je ouder wellicht niet waarom je zo stil bent, vervelend doet of altijd in je kamer blijft. Door er samen over te praten leren jullie elkaar beter kennen en weet je plusouder en zijn of haar kinderen zo ook wat jij belangrijk, leuk of vervelend vindt. Op die manier kunnen zij er rekening mee houden.

Je kan er ook over praten met je vrienden. Het kan deugd doen om even je hart te luchten bij een goede vriend. En misschien heeft hij of zij wel goede tips voor jou.