Wonen in twee huizen. Wat betekent dat?

Je ouders zijn gescheiden? Dat betekent vaak dat je nu twee huizen hebt, in plaats van één. Waar moet je op letten?

Zorg ervoor dat je duidelijk weet wat de afspraken zijn in de verblijfsregeling. Laat ook weten wat je eigen voorkeur is. Je kan voor jezelf een regeling beter aanvaarden als je weet hoe die regeling er is gekomen. Er zijn vele regelingen mogelijk, maar een vaste regelmaat is toch gemakkelijker.

Duid op een kalender of je agenda aan wanneer je bij wie bent. Bespreek een probleem op tijd met je ouders. Dan kunnen ze misschien iets regelen op een manier die iedereen past.

Zorg dat je in de twee huizen je eigen gezellige privé-plek hebt. Verhuis enkele dingen van je eerste thuis naar je tweede thuis. Vertel je ouders wat je graag in beide woningen hebt, zodat je niet te veel heen en weer moet sleuren.

Vraag je ouders hoe zij ervoor gaan zorgen dat je regelmatig contact hebt met de ouder die niet bij je is. Je kan bijvoorbeeld afspreken dat je elkaar regelmatig telefoneert of sms't.

Op Tweehuizen.be vertellen kinderen en jongeren wat ze denken en voelen wanneer hun ouders uiteen gaan en wat je kan doen als je woont in twee huizen.

Nood aan een babbel?

Praat erover