"Je denkt altijd, mij overkomt zoiets niet" | Lenka (21)

Je denkt altijd, mij overkomt zoiets niet. Ik was een gezonde, levendige en gelukkige meid van 20 jaar toen het mij toch overkwam.

Ik studeer lager onderwijs. Mensen denken dat dit maar 2+2 doen is en klaar. Maar deze opleiding vergt ongelooflijk veel van iemand zowel fysiek als mentaal, ik heb dit aan de lijve mogen ondervinden.

Ik voelde me op een gegeven moment altijd slecht, ik had een misselijk gevoel dat moeilijk te beschrijven viel. Ik wist niet wat er aan de hand was! Ik had ook een verschrikkelijke periode want speelde mijn bompa kwijt, mijn 2 hondjes stierven en alle druk op school werd me te veel..

Ik heb toen allerlei onderzoeken laten doen. Mijn bloed was helemaal oké, op de gastroscopie was er niets te zien in mijn maag, en met mijn evenwicht was ook alles in orde. Dus kwam ik uit bij de neuroloog. Haar besluit? Paniek/angstaanvallen, chronische hyperventilatie en een burn-out. Dat sloeg in! Ik moest 2 maanden thuisblijven, naar de kinesist en psycholoog gaan en stresspillen nemen. In de 2 maand dat ik niet buiten mocht, geen steun kreeg van mijn klasgenoten (op enkele vriendinnen na), heb ik alles op mezelf gedaan. Ik heb met paniekaanvallen mijn examens toch afgelegd en heb ongelooflijk afgezien maar het loonde want ik was op alle examens geslaagd. De psycholoog zei het al, ik ben perfectionistisch. En doorbijten ligt in mijn aard. Jammer genoeg minderden de aanvallen niet en ben ik moeten beginnen met seprilexa (anti-depressiva). Hier krijg ik enorme humeurschommelingen van, ik ben heel emotioneel en voel me vaak heel somber. Ik neem dit nu uiteindelijk een half jaar en het is al hard vermindert maar eindigen doet het nooit, je moet ermee leren leven. Al is dat niet altijd zo makkelijk, er zijn veel dingen die ik nu vermijd om te doen, veel plaatsen die ik vermijd en vaak is het vooral de angst om een aanval te krijgen, angst voor angst dus.

De tip die ik aan alle mensen wil geven die dit ook ervaren is, zoek steun bij vrienden en familie en praat erover. Je zal veel mensen verliezen maar de mensen die blijven zijn diegene waar je op kan rekenen!

Nood aan een babbel?

Praat erover