Waar ben jij bang van?

Wil je met iemand praten over je angst(en)?

Bel, chat of mail met Awel, of bezoek hun forum.

Of vind een andere luisterlijn waarbij jij je goed voelt

Ik ben bang om mezelf te zijn bij anderen vanwege dat ik als ik mezelf ben er toch niet bij zal horen.

Lore, 14 jaar

Ik ben bang dat ik tijdens het skiën pijn krijg en val of mijn ouders kwijt raak

Naruto.b, 12 jaar

ik heb schrik om mensen teleur te stellen

slaythebootsdown, 17 jaar

Ik ben bang van liften. Ik durf er niet in te staan als er meer mensen in staan dan 2. Ik ben bang dat de lift stil gaat vallen.

Tess, 15 jaar

Ik ben bang voor school... Van school krijg ik stress

anoniem, 14 jaar

ik ben niet goed in frans en heb af en toe wel wat slechtere punten. gewoon omdat ik veel stress krijg van veel studeren. mijn ouders zijn daar natuurlijk minder blij mee, ze geven alleen opmerkingen op mijn slechte punten en nooit op de goede (die normaal wel in de meerderheid zijn) doordat ze die commentaar geven word ik nog onzekerder en heb ik nog minder zin om te studeren. het schooljaar is nog niet zo lang bezig en ik ben nu al bang voor wat er op het einde van dit schooljaar zal gebeuren.

rpd, 14 jaar

Ik heb per ongeluk met vreemde mensen gepraat en ik ben nu heel erg bang dat ze me gaan achtervolgen en\of ze me gaan kidnappen. van dat soort dingen. en mijn ouders mogen het niet weten.

Linda, 12 jaar

Ik ben bang voor mezelf.

A., 13 jaar

Ik ben bang om nog meer gepest te worden met gay en ik ben dat niet

Maicon, 11 jaar

Ik ben ontzettend bang om m'n mama te verliezen, ze is de enigste die ik nog heb en hou ontzettend veel van haar

Manon, 14 jaar

Ik ben bang dat ik mijn 5de jaar opnieuw moet doen ondanks het feit dat ik er keihard voor gewerkt heb.

Romy, 17 jaar

Ik heb hoogtevrees en ik ben bang dat ik faal en ik vraag me af hoe ik me voel dat ik alleen in huis ben dan slaap ik zonder familie en als ik zwanger word is dat een rare omgeving en ongesteldheid daar ben ik ook bang voor omdat het misschien pijn doet of dat het erg wordt

Lola, 11 jaar

Ik ben bang dat ik iedereen teleurstel en om te communiceren voor mensen. Ik krijg altijd niet zo'n fijn gevoel met veel mensen. Ik heb een gevoel dat ik nooit goed genoeg ben voor mensen. Ik ben te nerveus om voor de klas te praten als de leraar me iets vraagt. Ik heb veel stress ook vaak.

Noodles, 14 jaar

Ik ben bang dat ik verlaten word. Ik ben bang dat als ik voor mezelf opkom mensen gaan roddelen en mij alleen achterlaten. Daarom slik ik de meeste dingen in. Ik wil dat niet meer.

EH, 16 jaar

Ik ben bang om mezelf te verliezen. Ik herken mezelf soms niet meer. Ik ben zo vaak verdrietig, angstig en gestrest. Ik wil me gewoon goed voelen en happy zijn. Ik voel me slecht en raak in paniek als ik maar al denk om weg te zijn uit mijn veilige haven thuis. Ik mis de ik van vroeger en ik weet soms gewoon niet wat ik moet doen of wat er aan de hand is. Ik ben bang om bang te zijn. Ik wil gewoon de trein nemen zonder het benauwd gevoel.

Anke, 19 jaar

Ik ben bang dat de 3 wereld oorlog uitbreekt

Iemand anders, 15 jaar

Hoi ik ben bang als ik alleen in het donker loop en net een griezelige film heb gezien. Want dan ben ik bij een vriend en dan denk ik k*t ik moet straks allen naar huis en dat vind ik eng

Bartje, 9 jaar

Voor wat ben ik bang? Voor alles. En letterlijk alles vb: Als ik word aangeduid in de klas voel ik de paniek stromen door mijn lijf, ik blokkeer helemaal en schaam mij dood dat ik niks durf te zeggen. Ik vind het vreselijk want ik kom dom over voor mijn medeleerlingen. Ik durf geen vragen te stellen in de klas omdat ik bang ben dat ik een dom antwoord geef of leerlingen mij uitlachen.

Nope, 14 jaar

Ik ben bang voor (sommige) mannen en ik wantrouw de meesten. Omdat ik vrees dat zij mij hele erge dingen aan zullen doen. wanneer ze naar mij kijken heb ik het gevoel dat ze al plannen maken in hun hoofd over de wijze waarop ze mij zullen ontvoeren en vermoorden. Het ene moment kan ik beter met deze angsten omgaan dan het andere moment. Maar de afgelopen periode laat het mij niet los, al helemaal omdat er zulke nare dingen gebeuren met meisjes. Ik vind dat zo ongelofelijk verdrietig en ik voel me er machteloos en boos door. Maar bovenal maakt het me dus enorm bang. Ik hoop zo dat ik een manier zal vinden om met deze angst om te leren gaan.

Bloem, 21 jaar

Ik ben bang voor wat er in de toekomst gaat gebeuren. Zo erg zelfs dat ik het echt niet meer zie zitten.

Hillian, 18 jaar

Ik ben bang dat iedereen mij haat en ik hoor niemand in de vakantie´s van mijn vriendengroep daarvoor ben ik super bang en ik dan niet slapen want ik ben bang en lig de hele tijd wakker en dat iedereen mij pest

Stille kracht, 12 jaar

Ik ben bang om de controle te verliezen. Wanneer ik ergens geen controle over heb, blokkeer ik volledig. Dan heb ik stress.

Saar, 17 jaar

Ik ben bang om te blijven zitten. Ik ben bang dat ik slechte punten haal. Ik ben bang dat ik mijn omgeving teleurstel. Ik ben bang dat ik niet voor mezelf op kan komen. Ik ben bang dat niemand vrienden met mij wil zijn. Ik ben bang dat mijn leerkrachten boos of geïrriteerd worden, omdat ik te veel vragen stel. Ik ben bang dat mijn ouders boos worden als ik wil stoppen met pianoles. Ik ben bang voor alles.

Sarah, 13 jaar

Ik heb soms het gevoel dat ik helemaal alleen ben en ben bang om mijn gevoelens te uiten. Ik heb niemand waar ik mee kan praten zonder dat ik beoordeeld word.

Bart, 18 jaar

Ik ben bang dat ik achtervolgt word. Bv. dat ik daardoor wordt verkracht of gekidnapt. En ik ben ook bang van killer clowns.

Someone in the world, 12 jaar

Ik ben bang om volwassen te worden en los gelaten te worden in de "grote mensen wereld". Ik ben super onzeker over mezelf en ben bang mezelf te verliezen door de aanhoudende stressklachten.

CI, 21 jaar

spinnen

Ruth, 22 jaar

Ik ben bang om uitgelachen te worden. Als ik mensen hoor lachen achter me, denk ik altijd dat ze om mij lachen. Ik loop stijf in de gangen op school omdat ik denk dat iedereen naar mij kijkt. Ik heb totaal geen zelfvertrouwen en ik ben onzeker over mijn lichaam omdat alles veel sneller verandert bij mij dan bij mijn klasgenoten.

M, 12 jaar

Ik ben bang om mijn dierbaren te verliezen.

Ik, 16 jaar

Dus ik ben gaan sparren (boxen) met iemand gewoon als training maar ik ben knock-out geslagen, en nu ben ik bang want mijn hoofdpijn gaat niet weg. Er is niemand waarmee ik kan praten want ik heb het niet aan mijn ouders verteld. Ik wil niet da ze boos op mij gaan worden.

Emotie, 14 jaar

Ik heb al mijn hele leven schrik van oude gebouwen. En in maart 2020 ben ik (samen met mijn zus en vriendin) achtervolgd geweest door een onbekende man. Dus nu heb ik ook een andere schrik en dat is namelijk dat ik hem terugzie of dat ik iemand anders zie die me dan ook achtervolgt.

Someone, 14 jaar

Ik ben bang voor corona, het gevoel dat er mensen naar mij kijken en mijn ouders. Corona: ik ben bang dat ik in quarantaine zou moeten en alles voor mijn schoolwerk moet inhalen, en mijn vriendinnen zou missen. Soms heb ik ook het gevoel dat er mensen naar mij kijken en me achtervolgen en alles controleren wat ik doe. Ook al is dat niet zo. Mijn ouders nemen mij ook nooit serieus en ik kan dan niet mijn mening geven of vertellen hoe ik me voel.

Nummer19, 13 jaar

Ik ben bang van dit te doen, spinnen en als iemand pijn heeft

Lene, 10 jaar

Ik ben bang van mijn opleiding. Ik blijf maar denken aan het feit dat ik waarschijnlijk het niet eens ga halen. Dat ik mensen keer op keer teleurstel zonder dat ik het door heb. Daarnaast ben ik bang van mensen. De gedachte dat iemand achter mijn rug praat, geeft me het gevoel dat ik wil huilen. Ook kan ik niet tegen het feit dat de mensen die ik lief heb het slecht hebben iets fckd up.

jnlghts, 18 jaar

Ik ben bang van ontvoering, aanslag, aanranding (zelf meegemaakt op een fuif) en ga maar zo door! Ik verzwijg mijn aanranding al sinds 26/6/2019. Gelukkig ben ik op tijd kunnen vluchten, maar als een vriend opeens achter me staat, ben ik terug bang en zie ik alles terug voor mij... Ik heb geleerd om al het negatieve achter u te laten, ook al is het heel moeilijk! Als jij dit ooit hebt meegemaakt: Praat erover en niet verzwijgen! Ik beloof dat ik het binnenkort zal vertellen tegen een persoon die ik kan vertrouwen. Ik probeer positief te denken en te blijven lachen!

unicorn12, 16 jaar

Ik ben bang dat er ooit iets gaat gebeuren met mij, vrienden of familie.

Fien, 12 jaar

Mijn angst is de angst zelf. En dat zeg ik tegen jullie allemaal, niemand wil angst hebben.

Hermione, 15 jaar

Ik ben vooral bang voor dood,moord en soms weleens elektriciteit De dood:ik weet niet hoe het komt maar ik ben bang voor de dood omdat ik vooral bang ben dat ik wakker word in mijn grafkist en er niet meer uit kom ook ben ik bang dat veel mensen me zullen vergeten en niet meer van me houden Moord:ik heb een naar gevoel over moord want ik wil ook gewoon weten waarom het klinkt raar maar voor dat ik word vermoord wil ik weten wat de reden daarvan is en het gevoel dat ik met een mes of pistool etc dood ga vind ik ook wel eng Elektriciteit:mijn vader zegt als ik niet voorzichtig doe met stopcontacten en er drinken over heen gooi dat ik dan geëlektrocuteerd word ofzo dat ik daaraan dood kan gaan Ik besef me nu pas na dit typen dat ik echt alleen dood ben voor dood maar hoe kan ik daar tegen op?

Maudje, 12 jaar

Ik ben bang dat ik zomaar dood ga of vermoord word ,omdat ik steeds rare geluiden buiten hoor. Ik woon op een boerderij dus daar kunnen natuurlijk rare geluiden zijn etc maar ik voel me erg raar ofzo

Maud, 12 jaar

bang om dikker te worden

IDKATL, 16 jaar

Spinnen, Soms ben ik bang op straat te stappen want ben al vaker is bijna aangereden terwijl ik oversteek of fiets

Don, 16 jaar

killerclowns en spinnen

Janna, 12 jaar

Waarom verschiet ik de laatste tijd zo snel? Bv. Als de deur toe gaat door de wind, als er iets valt, ook als er iets valt in me broer zijn kamer of van men ouders,...

Niemand, 14 jaar

Ik ben bang dat 's nachts in een keer mijn mama of papa dood gaat 😔😭

Ok, 12 jaar

Ik ben bang dat als ik alleen ben dat er iemand naar me zit te kijken of ik nou in het donker zit of niet ik heb het gevoel als of ik niet kan bewegen en er iemand naar me staart

Misha, 23 jaar

Ik ben bang dat als ik verliefd word op iemand dat hij mij dan gebruikt voor mijn lichaam

J, 14 jaar

Ik ben bang voor groepen mensen die ik niet ken. Ik heb het gevoel dat iedereen naar me kijkt, of om mij lacht. Dus ik kan niet in een kamer staan met vreemde.

F, 14 jaar

Ik heb onlangs een stukje van een horrorfilm gezien en ik ben bang om te gaan slapen. Ik kan aan niets anders meer denken. Ik ben vooral bang dat de hoofdpersonage hetzelfde gaat doen bij mij zoals hij in de film deed.

Jojo, 13 bijna 14 jaar

Ik ben bang als ik naar het ziekenhuis moet

Josh, 12 jaar

Ik ben bang dat ik mijn geluk niet ga bereiken. Ik ben bang om te verschieten omdat het iets gruwelijks is voor mij en ik heb al veel dingen mee gemaakt in mijn leven. Ik ben ook bang om mij te verwonden het kan gebeuren maar ik heb bang om de pijn te voelen want ik ben mentaal en lichamelijk mishandeld geweest. Ik ben bang om de belangrijkste persoon in mijn leven te verliezen want we gaan voor elkaar door het vuur. Ik ben bang van kleine of ruimtes die onder de grond zijn ik krijg het altijd benauwd. En ik ben bang om alleen te zijn in donkere ruimtes.

Anouckske, 15 jaar

Ik ben bang om mijn ouders teleur te stellen, ik had een nota en was die vergeten laten tekenen dus heb ik de handtekening na gedaan de leerkracht zag het een beetje, ik wil het haar eerlijk vertellen maar hoe, dan krijg ik weer een nota of erger strafstudie zo gaan mijn ouders heel teleurgesteld zijn en dat gevoel is echt niet leuk e

Elena, 12 jaar

Ik ben bang van rupsen, naaktslakken en wormen. Het is zo erg dat ik bevries en direct begin te huilen.

O, 21 jaar

Ik ben bang dat corona nooit overgaat

K, 13 jaar

Ik ben bang voor kleine ruimtes of als iemand je ‘s nachts achtervolgt.

Eldina, 15 jaar

Ik ben verlegen en bang van veel mensen. Ik durf bijna niet meer op straat te komen en ik kan bijna niet slapen. Als ik probeer te slapen, hoor ik rare geluiden en word ik gewurgd wakker.

M, 19 jaar

Ik lees veel artikels op internet over veel verschillende dingen. Ik word hier onrustig en bang van. Bijvoorbeeld dat je eigenlijk beter niet veel in de zon zit. Ik ben nu bang dat ik huidkanker zal krijgen, want ik zit wel graag buiten. Ik doe zonnecrème aan, maar de laatste tijd ben ik toch nog altijd bang als ik in de zon zit.

Hartje, 15 jaar

Ik ben bang voor de toekomst.

Paulien, 13 jaar

Ik ben bang van de dood, pijn, bloed, eigenlijk van alles wat je in horrorfilms ziet.

Anoniem, 14 jaar

De laatste tijd ben ik heel bang om ouder te worden. Ook al zit ik met soms zelfmoordgedachten en wil ik wel ouder worden om mijn doel te kunnen bereiken (een eigen huis kunnen bouwen en mijn kinderen zien opgroeien), toch heb ik mega veel schrik om ouder te worden en ik lig daar ook vaak van wakker ’s nachts…

Ariana, 16 jaar

Ik ben bang dat ik te veel om mensen geef, meer dan dat zij om mij doen…

123anoniem, 14 jaar

Van spoken en geesten en dat ze mij gaan ontvoeren.

Saar, 13 jaar

Ik ben bang dat mijn vrienden me op een dag zouden laten stikken.

Katrien, 14 jaar

Ik ben bang om foute keuzes te maken.

Try, 26 jaar

Ik ben bang voor de toekomst omdat ik niet weet wat het me zal brengen.

Babeth, 18 jaar

Ik ben bang om uitgelachen te worden, om afgewezen te worden en om mijn dromen verpletterd te zien worden. Ik ben bang in het donker en ben bang van haaien. Ik krijg kippenvel en rillingen van het idee dat iedereen die ik nu liefheb me ooit zal verlaten.

Anne, 15 jaar

Het klinkt misschien raar maar ik ben bang van mijn eigen mama vooral als ze te veel gedronken heeft.

Celine, 14 jaar

Ik ben bang van noodweer en storm.

Anoniem, 15 jaar

Ik ben bang in het donker. Als ik ga slapen is dat ook zo, ik slaap in een hoogslaper, maar als je neerligt, kan je onder de leuning kijken. Als ik eronder kijk, zie ik altijd een schaduw van een persoon. Ik denk altijd dat het mijn vader is, hij overleed 14 jaar geleden. Ik heb het gevoel dat hij probeert te communiceren of zoiets. Ik zie die schaduw elke nacht.

Lea, 15 jaar

Dat ik mijn vrienden verlies omdat ik mezelf ben en niet het perfecte meisje dat ze al altijd kennen.

Lara, 12 jaar

Ik heb een bloedkankeronderzoed gehad en nu ben ik bang voor de uitslag.

Mariam, 14 jaar

Ik ben bang dat er iemand in het donker naast me staat of iemand inbreekt in m’n huis of me wil vermoorden, dan doe ik het licht onmiddellijk aan omdat ik anders een paniekaanval krijg. Ik ben bang van het kleinste geluid.

Katy, 14 jaar

Ik ben bang van de natuur, want die groeit heel hard en dan kan er bijvoorbeeld iets op mijn hoofd vallen of in mijn gezicht komen.

Joep, 9 jaar

Ik ben bang om ziek te worden want dan moet ik naar het ziekenhuis en dat is niet veilig, want daar is corona.

X, 8 jaar

Ik ben bang dat ik te gebroken ben om gefikst te worden. Ik ben bang om te falen in het leven. Ik ben bang dat ik nooit opgroei. Ik ben bang om foute beslissingen te maken.

Spencer Drake, 15 jaar

De laatste tijd voel ik me wat minder en ga daarvoor naar een psycholoog, en dan zeggen m’n ouders: “Moet je nu weer naar die zot?” Ik vind het niet meer fijn. Ik heb al gezegd: “Stop met dat te zeggen, ik vind dat niet leuk” maar ze luisteren niet. De laatste tijd wil ik gewoon van huis weg omdat ik bang ben dat de situatie gaat verergeren...

Lotte, 13 jaar

Ik ben bang voor de dood. Mijn papa is gestorven toen ik 5 was en mijn opa toen ik 7 was. Ik denk dat ik daardoor bang ben of omdat ik alleen ben en te veel nadenk.

Alyssa, 9 jaar

Ik ben bang om te praten over hoe het met me gaat.

Chloé, 15 jaar

Ik ben heel erg bang dat mensen slecht praten over mij praten.

Nestor, 14 jaar

Ik ben bang om alleen of verlaten te worden ik ben bang dat er iemand gaat inbreken en me vermoorden of verkrachten

Emma, 12 jaar

Ik ben bang voor hetgene dat niet bestaat. Ik ben bang dat er om elk hoekje dat ik te gemoet kom er een moordenaar staat. Of als mijn katten beneden aan het stoeien zijn dat er inbrekers zijn. En ik heb 24/7 het gevoel dat iemand mij aan het opwachten is en slechte bedoelingen met mij heeft. Niemand weet dit, en ben er niet open over normaal gesproken.

Diaz, 12 jaar

Ik ben er bang voor dat ik nooit de ware liefde zou vinden maarja ik ben nog jong ik hoop dat ik er niet zal overschieten

Viking, 16 jaar

Ik Ben van het minste pijntje dat ik heb of van een raar vlekje op mijn huid super bang en ik ben constant bang dat er een medisch probleem is waardoor ik heel vaak paniekaanvallen heb

Yaël, 13 jaar

Ik ben bang dat mensen video's van me hebben waarin ik naakt ben. Maar eigenlijk kan dat niet want ik hen nog nooit een video gestuurd en ik heb er geen van mezelf en toch ben ik bang dat mensen video's van me hebben.

Anoniem, 14 jaar

Ik ben bang van het donker, meer specifiek het verlies van zicht in het donker. Er zou iemand naast je kunnen staan zonder dat je het weet. Verder ook van voor en warmte en de dood.

Lili, 17 jaar

Ik ben bang van spinnen en ik wil er af geraken groetjes Alani!!

Alani, 10 jaar

Ik ben bang om alleen te blijven, dat geen enkele jongen mij knap zal vinden. Ik ben 18, klein en dik. Geen jongen in deze tijd die mij knap vindt...

Jasmijn, 18 jaar

ik ben bang van spinnen, maar het meeste van mensen in mijn omgeving kwijt te raken waar ik van hou! meestal ook van dat mensen me niet mogen ofz...

dog, 16 jaar

Ik ben bang van naalden :(

xxZoeteLepelxxVn, 12 jaar

Ik ben bang in het donker dat er iemand stiekem in mijn huis is en me wil vermoorden

Cecemel, 14 jaar

Kunst, fotografie en schrijven betekent alles voor mij. Maar ik kan blind worden en dat is mijn grootste angst. Want dan kan ik nooit meer doen wat ik graag doe !

Tatitje, 16 jaar

Ik ben bang dat mensen achter mijn rug met mij lachen. Het voelt soms aan dat wanneer je je rug draait of gewoon in de klas zit mensen over me praten en met me lachen.

Cato, 15 jaar

Voor ik in slaap van, in mijn bed, denk ik soms over de dood. Het baart me zorgen dat wanneer ik sterf er niks meer is. Gewoon niks, net alsof je slaapt maar dan voor eeuwig... Ik kan mezelf er door troosten door te denken: "Ik heb nog een heel leven te gaan, zijn zo'n miljoenen dagen, dus ik hoef er nog niet aan te denken, en het enige dat ik kan doen is gewoon genieten van het leven en doen wat ik graag doe.

Charlotte, 11 jaar

Mensen en mijn gedachten. Wat de mensen van me zouden denken en hun oordeel. Ik ben bang om beoordeeld te worden. Er is een constante stem in mijn hoofd die zegt: "Iedereen haat je." of "Hoe zie jij er nu uit?" Op het moment dat ik denk: "Wat kan er in godsnaam misgaan?" komt de stem die zegt: "Veel, ik ben blij dat je het vraagt." En daar ben ik bang voor.

Ams, 15 jaar

Ik ben bang om mijn gezin te verliezen. Ik krijg er soms nachtmerries van.

Belleke, 12 jaar

Ik ben bang van het donker!

Malak, 11 jaar

Ik ben bang te falen op vlak van school en zo mijn ouders teleur te stellen.

Anoniem, 16 jaar

Kippen

OOh, 8 jaar

Spoken

Malou, 7 jaar

IT

Nana, 10 jaar

CHUCKI

Matthijs, 11 jaar

Ik ben bang van de nachten. Ik heb vaak nachtmerries en die lijken dan zo echt dat ik bang ben om te gaan slapen. Ik probeer daarom altijd iets naast mij te leggen zodat ik me niet alleen voel

Jintonic, 16 jaar

Het onverwachte

Lilopas, 12 jaar

Killerclowns en terroristen en zo ik kan daar echt ni tegen

Iemand, 12 jaar

Ik ben bang als er ruzie is dat mensen mijn gaan slagen of gaan vermoorden

Ams, 13 jaar

FOTO: Wassim Chouak

Er zijn jongens die tegen me cool doen en ik weet niet hoe ik moet stoppen met bang te zijn.

Jayden, 12 jaar

ik ben bang dat mensen me beoordelen. ze vertellen dingen achter over mij recht voor mijn neus... maar ik hoor ze niet

lisa, 13 jaar

Ik ben bang om de mensen rondom mij waar ik van hou te verliezen.

anoniem, 15 jaar

ik ben altijd bang dat ik mensen teleur stel . zoals mijn familie of vrienden maar ook leerkrachten en medeleerlingen

emma, 13 jaar

Ik heb een klein waterpistool liggen op kot dat ik af en toe gebruik als mijn kitten stout is. Mijn lief komt vaak al eens toe en neemt die spelenderwijs vast en begint ermee te schieten op mij. Ik ben hier enorm snel bang van en voel me machteloos. Ik probeer dit ook aan te geven en te verstaan waarom ik hier zo zwaar aan til, waarop ik telkens het antwoord krijg dat dit gewoon om te spelen is voor hem. Ik heb het gevoel dat daar echter iets dieper achter zit bij mij?

{Empty}, 22 jaar

Ik ben bang dat ik nooit verliefd zal worden en nooit een relatie zal hebben. Ik heb zelfs nog nooit een crush gehad, en het voelt alsof ik al die ervaringen nooit zal kunnen meemaken.

Lily, 22 jaar

Ik ben bang om mensen te vertellen dat ik 8 maand in een kliniek heb gezeten voor mijn mentale gezondheid. Er is vaak daar nog zo een grote taboe rond…

Ikkie, 16 jaar

Ik ben bang voor andere mensen. Als ik bijvoorbeeld nieuwe vrienden wil maken, word ik gestresst, want ik weet niet hoe ik een gesprek moet beginnen en soms stotter ik over m'n woorden. Soms vind ik ook naar de winkel gaan eng, want ik ben bang hoe mensen me vinden.

Ato, 13 jaar

Ik ben bang dat mensen denken dat ik dom ben als ik iets niet weet...

R., 17 jaar

Ik ben bang om naakt te slapen omdat mijn ouders er misschien achter komen

Fris, 13 jaar

Ik ben al mega veel moeten blijven zitten dus ik ben nu mega bang om weeral te blijven zitten

Tyana, 12 jaar

Ik ben bang voor mijn toekomst. Mensen rond mijn zijn daar heel erg hard mee bezig. Ik vind dat ze te snel gaan. Hoe kan ik dat zeggen? Moet ik echt over mijn toekomst denken?

rakette, 20 jaar

Ik ben bang dat ik het niet kan, dat ik niet goed genoeg ben. Ik ben bang dat mensen mij niet leuk vinden, dat ik niks waard ben. Ik ben bang voor de toekomst, door de klimaatproblematiek en de oorlogen. Ik ben bang voor mijn eigen toekomst, stel ik kan afstuderen, in welke wereld zal dat zijn? Ik ben bang dat ik niet ga afstuderen, dat het te zwaar is. Ik ben bang dat niemand mij graag ziet. Ik ben bang dat ik in de steek gelaten ga worden. Ik ben altijd bang.

Astrid, 17 jaar

Hi iedereen ik denk eerlijk dat ik anxious ben of soms ook depressief. Ik word snel bang van alles: stress, liefde, uitlachen, pesten, je crush met iemand samen zien (2 keer al gehad), liefde weddenschap (ook gehad).... Maar iets dat me helpt is er met iemand over praten. Hoeft niet je ouders te zijn of je familie, soms is het beter als het iemand is die je niet zo goed kent of omgekeerd iemand die je super goed kent. Mijn ouders weten weinig over zulke dingen maar soms is het te veel en moet je het ook tegen je ouders vertellen.

Madaa, 13 jaar

Ik ben bang voor heel veel dingen, ik schrik heel erg snel en ben dan ook nog bang voor wat anderen daar van vinden... Ik heb veel dingen mee gemaakt en daarom ben ik nou al lang ziek en ik ben bang dat ik nooit meer beter word en iedereen me daarom gaat verlaten.

Jamesson, 18 jaar

Ik ben heel erg bang voor de dood. Bv sterven in je slaap.

Gitte, 13 jaar

Ik ben bang van clowns, en ook van moordenaars. Ik vrees ook spinnen. Wat moet ik doen??

Jana, 12 jaar

Ik had eens gedroomd over een geliefde die overleden was, sindsdien kan ik niet meer stoppen met denken aan de dood, ik ben daar zo bang van en omdat er ook niet kan bewezen worden dat er niets meer is na de dood, ik vind het zo raar om te denken dat alles zwart is je gaat er geen besef van hebben maar het gedachte ervan dat ik niet meer ga rondlopen dat alles gewoon gedaan is raakt er bij mij niet in…

/, 17 jaar

Ik ben bang om af te gaan voor een grote groep mensen Voor toetsen die niet goed gaan En voor mezelf te zijn

Anoniempje, 13 jaar