Waar ben jij bang van?

Ik ben bang voor kleine ruimtes of als iemand je ‘s nachts achtervolgt.

Eldina, 15 jaar

Ik ben verlegen en bang van veel mensen. Ik durf bijna niet meer op straat te komen en ik kan bijna niet slapen. Als ik probeer te slapen, hoor ik rare geluiden en word ik gewurgd wakker.

M, 19 jaar

Ik lees veel artikels op internet over veel verschillende dingen. Ik word hier onrustig en bang van. Bijvoorbeeld dat je eigenlijk beter niet veel in de zon zit. Ik ben nu bang dat ik huidkanker zal krijgen, want ik zit wel graag buiten. Ik doe zonnecrème aan, maar de laatste tijd ben ik toch nog altijd bang als ik in de zon zit.

Hartje, 15 jaar

Ik ben bang voor de toekomst.

Paulien, 13 jaar

Ik ben bang van de dood, pijn, bloed, eigenlijk van alles wat je in horrorfilms ziet.

Anoniem, 14 jaar

De laatste tijd ben ik heel bang om ouder te worden. Ook al zit ik met soms zelfmoordgedachten en wil ik wel ouder worden om mijn doel te kunnen bereiken (een eigen huis kunnen bouwen en mijn kinderen zien opgroeien), toch heb ik mega veel schrik om ouder te worden en ik lig daar ook vaak van wakker ’s nachts…

Ariana, 16 jaar

Ik ben bang dat ik te veel om mensen geef, meer dan dat zij om mij doen…

123anoniem, 14 jaar

Van spoken en geesten en dat ze mij gaan ontvoeren.

Saar, 13 jaar

Ik ben bang dat mijn vrienden me op een dag zouden laten stikken.

Katrien, 14 jaar

Ik ben bang om foute keuzes te maken.

Try, 26 jaar

Ik ben bang voor de toekomst omdat ik niet weet wat het me zal brengen.

Babeth, 18 jaar

Ik ben bang om uitgelachen te worden, om afgewezen te worden en om mijn dromen verpletterd te zien worden. Ik ben bang in het donker en ben bang van haaien. Ik krijg kippenvel en rillingen van het idee dat iedereen die ik nu liefheb me ooit zal verlaten.

Anne, 15 jaar

Het klinkt misschien raar maar ik ben bang van mijn eigen mama vooral als ze te veel gedronken heeft.

Celine, 14 jaar

Ik ben bang van noodweer en storm.

Anoniem, 15 jaar

Ik ben bang in het donker. Als ik ga slapen is dat ook zo, ik slaap in een hoogslaper, maar als je neerligt, kan je onder de leuning kijken. Als ik eronder kijk, zie ik altijd een schaduw van een persoon. Ik denk altijd dat het mijn vader is, hij overleed 14 jaar geleden. Ik heb het gevoel dat hij probeert te communiceren of zoiets. Ik zie die schaduw elke nacht.

Lea, 15 jaar

Dat ik mijn vrienden verlies omdat ik mezelf ben en niet het perfecte meisje dat ze al altijd kennen.

Lara, 12 jaar

Ik heb een bloedkankeronderzoed gehad en nu ben ik bang voor de uitslag.

Mariam, 14 jaar

Ik ben bang dat er iemand in het donker naast me staat of iemand inbreekt in m’n huis of me wil vermoorden, dan doe ik het licht onmiddellijk aan omdat ik anders een paniekaanval krijg. Ik ben bang van het kleinste geluid.

Katy, 14 jaar

Ik ben bang van de natuur, want die groeit heel hard en dan kan er bijvoorbeeld iets op mijn hoofd vallen of in mijn gezicht komen.

Joep, 9 jaar

Ik ben bang om ziek te worden want dan moet ik naar het ziekenhuis en dat is niet veilig, want daar is corona.

X, 8 jaar

Ik ben bang dat ik te gebroken ben om gefikst te worden. Ik ben bang om te falen in het leven. Ik ben bang dat ik nooit opgroei. Ik ben bang om foute beslissingen te maken.

Spencer Drake, 15 jaar

De laatste tijd voel ik me wat minder en ga daarvoor naar een psycholoog, en dan zeggen m’n ouders: “Moet je nu weer naar die zot?” Ik vind het niet meer fijn. Ik heb al gezegd: “Stop met dat te zeggen, ik vind dat niet leuk” maar ze luisteren niet. De laatste tijd wil ik gewoon van huis weg omdat ik bang ben dat de situatie gaat verergeren...

Lotte, 13 jaar

Ik ben bang voor de dood. Mijn papa is gestorven toen ik 5 was en mijn opa toen ik 7 was. Ik denk dat ik daardoor bang ben of omdat ik alleen ben en te veel nadenk.

Alyssa, 9 jaar

Ik ben bang om te praten over hoe het met me gaat.

Chloé, 15 jaar

Ik ben heel erg bang dat mensen slecht praten over mij praten.

Nestor, 14 jaar

Ik ben bang om alleen of verlaten te worden ik ben bang dat er iemand gaat inbreken en me vermoorden of verkrachten

Emma, 12 jaar

Ik ben bang voor hetgene dat niet bestaat. Ik ben bang dat er om elk hoekje dat ik te gemoet kom er een moordenaar staat. Of als mijn katten beneden aan het stoeien zijn dat er inbrekers zijn. En ik heb 24/7 het gevoel dat iemand mij aan het opwachten is en slechte bedoelingen met mij heeft. Niemand weet dit, en ben er niet open over normaal gesproken.

Diaz, 12 jaar

Ik ben er bang voor dat ik nooit de ware liefde zou vinden maarja ik ben nog jong ik hoop dat ik er niet zal overschieten

Viking, 16 jaar

Ik Ben van het minste pijntje dat ik heb of van een raar vlekje op mijn huid super bang en ik ben constant bang dat er een medisch probleem is waardoor ik heel vaak paniekaanvallen heb

Yaël, 13 jaar

Ik ben bang dat mensen video's van me hebben waarin ik naakt ben. Maar eigenlijk kan dat niet want ik hen nog nooit een video gestuurd en ik heb er geen van mezelf en toch ben ik bang dat mensen video's van me hebben.

Anoniem, 14 jaar

Ik ben bang van het donker, meer specifiek het verlies van zicht in het donker. Er zou iemand naast je kunnen staan zonder dat je het weet. Verder ook van voor en warmte en de dood.

Lili, 17 jaar

Ik ben bang van spinnen en ik wil er af geraken groetjes Alani!!

Alani, 10 jaar

Ik ben bang om alleen te blijven, dat geen enkele jongen mij knap zal vinden. Ik ben 18, klein en dik. Geen jongen in deze tijd die mij knap vindt...

Jasmijn, 18 jaar

ik ben bang van spinnen, maar het meeste van mensen in mijn omgeving kwijt te raken waar ik van hou! meestal ook van dat mensen me niet mogen ofz...

dog, 16 jaar

Ik ben bang van naalden :(

xxZoeteLepelxxVn, 12 jaar

Ik ben bang in het donker dat er iemand stiekem in mijn huis is en me wil vermoorden

Cecemel, 14 jaar

Kunst, fotografie en schrijven betekent alles voor mij. Maar ik kan blind worden en dat is mijn grootste angst. Want dan kan ik nooit meer doen wat ik graag doe !

Tatitje, 16 jaar

Ik ben bang dat mensen achter mijn rug met mij lachen. Het voelt soms aan dat wanneer je je rug draait of gewoon in de klas zit mensen over me praten en met me lachen.

Cato, 15 jaar

Voor ik in slaap van, in mijn bed, denk ik soms over de dood. Het baart me zorgen dat wanneer ik sterf er niks meer is. Gewoon niks, net alsof je slaapt maar dan voor eeuwig... Ik kan mezelf er door troosten door te denken: "Ik heb nog een heel leven te gaan, zijn zo'n miljoenen dagen, dus ik hoef er nog niet aan te denken, en het enige dat ik kan doen is gewoon genieten van het leven en doen wat ik graag doe.

Charlotte, 11 jaar

Mensen en mijn gedachten. Wat de mensen van me zouden denken en hun oordeel. Ik ben bang om beoordeeld te worden. Er is een constante stem in mijn hoofd die zegt: "Iedereen haat je." of "Hoe zie jij er nu uit?" Op het moment dat ik denk: "Wat kan er in godsnaam misgaan?" komt de stem die zegt: "Veel, ik ben blij dat je het vraagt." En daar ben ik bang voor.

Ams, 15 jaar

Ik ben bang om mijn gezin te verliezen. Ik krijg er soms nachtmerries van.

Belleke, 12 jaar

Ik ben bang van het donker!

Malak, 11 jaar

Ik ben bang te falen op vlak van school en zo mijn ouders teleur te stellen.

Anoniem, 16 jaar

Kippen

OOh, 8 jaar

Spoken

Malou, 7 jaar

IT

Nana, 10 jaar

CHUCKI

Matthijs, 11 jaar

Ik ben bang van de nachten. Ik heb vaak nachtmerries en die lijken dan zo echt dat ik bang ben om te gaan slapen. Ik probeer daarom altijd iets naast mij te leggen zodat ik me niet alleen voel

Jintonic, 16 jaar

Het onverwachte

Lilopas, 12 jaar

Killerclowns en terroristen en zo ik kan daar echt ni tegen

Iemand, 12 jaar