Waar krijg jij stress van?

Ik weet niet wat het is, maar ik krijg simpelweg gewoon stress van mensen. Als ik mensen hoor praten, lachen en gewoon dingen zie doen. Ik irriteer me ook altijd aan mijn klasgenoten en kan me nooit concentreren.

Anoniem, 12 jaar

Ik krijg stress van corona, mensen die de regels niet volgen en door al het schoolwerk.

Lolly, 13 jaar

Ik denk gewoon dat ik in het 5 de leerjaar ga blijve zitten

Andreas, 11 jaar

Ik heb al een paar maanden dezelfde droom en ik geraak er maar NIET af . het geeft me stress . ook kwam een man voor in mijn droom ( www.thisman.org). terwijl ik hem niet eens in mijn leven heb gezien. ik vind het eng !

lilli, 13 jaar

ik krijg heel veel stress van frans ik ben daar heel slecht in hoe goed ik ook leer en ik krijg ook stress van mij thuis situatie.

ieamnd, 15 jaar

Ik krijg stress als ik voel dat een toets niet goed zal gaan. Heel veel studeren helpt hierbij niet echt.

Mira, 15 jaar

Ik krijg stress door ruzie in de familie en door school

Anoniem, 15 jaar

Ik krijg stress als mijn klasgenoten hun punten willen vergelijken.

8'je, 19 jaar

Ik kreeg stress als er iets niet gepland stond, als ik ergens naar toe moest bijvoorbeeld bij mijn oma en opa. Ook als ik naar school moest of als ik een test had, al was het maar een mini test. Ik leefde dagelijks met stress en in het 5de leerjaar kwamen we er achter dat ik zoveel ziek was door de stress... in behandeling gegaan bij de psycholoog ongeveer 1 jaar en een half. In het eerste middelbaar werd ik dan ook nog eens gepest en wou ik niet meer naar school. Ik had ook terug stress... ik ging terug in behandeling bij de psycholoog en het CLB op school. Week week ging het. Nu ga ik naar het 2de middelbaar, ga ik terug gaan sporten, ga ik yoga doen om stress te verminderen als ik het nog eens heb...

Anoniem, 13 jaar

Als iemand de baas wil spelen over mij en dat ik niets kan doen wat ik zelf wil. Ik wil een keer alleen naar buiten gaan voor frisse lucht, maar het mag niet.

Anoniem, 15 jaar

Ik kreeg stress als ik een taak of een toets moet maken en niet weet of het goed of niet goed is.

Roodkapje, 12 jaar

Ik heb mijn maandstonden al heel lang! Maar ik heb ze nu nog niet gekregen en ik moet ze normaal al gehad hebben. Maar ik stress nu omdat ik mijn maandstonden nog niet heb gekregen!

Anouk, 13 jaar

Ik krijg vooral stress wanneer ik ergens in een ruimte ben met andere mensen die ik niet ken, die geen moeite doen om met me te praten en waarvan ik denk dat ze me de hele tijd zitten te begluren. Het zweet breekt me dan letterlijk uit en ik vlucht meestal naar de toiletten om me rustiger te doen voelen.

Roeland, 20 jaar

Ik krijg stress omdat ik vroeger gepest en mishandeld ben geweest op school en het moeilijk kan loslaten.

Dwarsfluit, 14 jaar

Ik krijg stress als mijn moeder steeds zaagt over dat ik mijn huistaken niet maak terwijl ik dat wel doe en dan wordt ze kwaad. Soms vergelijkt ze me dan met iemand die me niet eens iets kan schelen en daar krijg ik stress van.

Anthony, 12 jaar

Ik krijg stress door ruzies, mijn ouders, school, toekomst en soms zelf door mijn vrienden die de hele tijd commentaar op me geven of op wat ik doe.

Anna, 16 jaar

Ik krijg stress van mensen die te veel van mij verwachten, ik probeer iedereen een beetje te helpen maar sommige mensen vragen te veel energie... Ik heb het gevoel dat ik niet genoeg doe voor de mensen waar ik om geef. Ik probeer mensen te helpen, mensen die snijden. Maar dan kom je erachter dat het niet heeft geholpen.

CJ, 13 jaar

Ik krijg stress door het coronavirus. Het duurt te lang en de muren komen op me af.

Dolfijn, 13 jaar

Mama zaagt de hele dag door, ik krijg er echt stress van.

Butterfly, 13 jaar

Dat ik mijn taken van school niet op tijd af krijg of dat ik denk dat ik veel te weinig gestudeerd heb tegenover mijn klasgenoten.

Lara, 12 jaar

Ik heb echt super veel stress op school. Ik wil dat niemand het weet en ik verschuil me daarvoor.

Anoniempje, 11 jaar

Ik krijg stress van verandering. Ik word lastig door drukte in de klas.

Chelsey, 16 jaar

Ik krijg altijd stress van presentaties en toetsen of als ik nog heel veel moet doen en het is tegen morgen. En mij helpt het muziek te luisteren of ontspannen.

Anoniem, 11 jaar

Ruzie met vrienden.

Katrien, 14 jaar

Ik zit in het probleem met liefde en ik weet niet wat ik moet doen want soms denk ik dat hij mij niet ziet zitten

Ellexa, 16 jaar

Hyy,ik krijg heel veel stress van examens waardoor mijn examens altijd slechter zijn dan grote herhalingstoetsen.als ik het woord examen hoor krijg ik stress dus daarom noem ik het toets dan heb ik minder stress

Kapoentje, 13 jaar

ik krijg meestal stress van mensen in mijn omgeving, ook bij klasgesprekken en soms ook om niks. Ik heb ook meestal stress door dat ik begin te twijfelen aan veel over mijn eigen en die dingen... ik probeer rust te zoeken maar dat is moeilijk!

sanjeena, 16 jaar

ik krijg meestal stress van mensen in mijn omgeving, ook bij klasgesprekken en soms ook om niks. Ik heb ook meestal stress door dat ik begin te twijfelen aan veel over mijn eigen en die dingen... ik probeer rust te zoeken maar dat is moeilijk!

doggg, 16 jaar

Als ik iets niet kan, maar ik het wel graag wil. Ik durf het gwn niet.

:(, 13 jaar

Ik krijg stress als ik een groepsopdracht moet maken tegen een bepaalde dag en mijn groepsleden blijven uitstellen.

Vlindertje, 15 jaar

Ik krijg stress door de combinatie werken en studeren. De stress van het werk en de stress van het studeren maken dat ik moest stoppen met mijn stage.

Yasmine, 23 jaar

Mijn vriend zijn ouders zijn er tegen dat ik samen ben met hem

Roosje, 14 jaar

Als ik voor de klas moet spreken, heb ik vaak stress. Gelukkig heb ik hier een middeltje voor. Kort voor de spreekbeurt adem je eens goed in en uit. Kijk ook niet meer naar je tekst, want hoe langer je er naar kijkt, hoe meer fouten je gaat zien. Blijf gewoon rustig!

Janneke, 13 jaar

Van de hoeveelheid huiswerk die ik krijg per dag!

Barry, 15 jaar

Van mijn ouders die bijna dagelijks ruzie maken en mijn vader die mij wil verplichten om een bepaalde sport te doen wat ik NIET wil.

Divaatje, 15 jaar

Van mijn broer en mijn ouders die gescheiden zijn ?

Jade, 11 jaar

Ik krijg stress als ik niet alleen kan werken en als iemand mij stoort als ik iets aan het doen ben

Iliana, 12 jaar

Ik heb stress als ik een toets moet maken!

Huub, 9 jaar

Mijn mama eet nogal luid, ik kan daar echt niet tegen!

Lore, 10 jaar

De druk die ik mijzelf opleg om een lief te vinden om een kindje te kunnen krijgen.

Sanne, 27 jaar

Van mensen die niet voortdoen. Of mijn stiefmoeder!

Ahrend, 13 jaar

Onverwachtse toetsen in de klas

Sandkastel, 11 jaar

Van de dokter

Anoniem, 7 jaar

Ik krijg stress van onverwachte dingen bv. van onverwachte toeten of als mijn mama ineens zegt dat ik naar vake moet. Ik heb daar moeite mee en daarom ga ik naar een kinderpsycholoog. Dat is zeker aan te raden als je problemen hebt.

Bey , 10 jaar

School want ik ben bang dat mensen me beoordelen

Emie, 14 jaar

*Vele opdrachten die ineens op me afkomen *Een goeie vriendschap die eventjes niet 100% oké zit (onwennige sfeer, ruzie, discussie...) *Iets snel moeten beslissen *Denken aan de toekomst

Smiley, 21 jaar

Alle verplichtingen die de maatschappij je oplegt en aan alle eisen waar je aan moet voldoen of je valt uit de boot en dan reageren mensen heel hard en gevoelloos

Schelpje, 24 jaar

School & de hoge eisen waar je aan moet voldoen in de maatschappij om erbij te horen

A, 16 jaar

Als ik moet optreden voor een (groot) publiek. En dat dan vooral VOOR een show, want TIJDENS de show zelf amuseer ik mij! Ik krijg ook stress als ik voor 2 personen moet zingen. Als het iemand onbekend is krijg ik al stress om te zingen voor 1 persoon!

Lies, 8 jaar

Wat ik aan moet ! ????

Asiya, 8 jaar

Een maand geleden ben ik te weten gekomen dat mijn vader ziek is aan een longkanker, die nooit meer zal genezen. Een man die nooit gerookt of in overdreven mate alcohol geconsumeerd heeft. De eerste momenten dat je zoiets te horen krijgt razen gevoelens van onbegrip, verdriet, boosheid, eenzaamheid, onwetendheid, radeloosheid en talloze andere prikkels door je lijf. Wat is normaal en gepast om te voelen op die momenten en wat niet? Hoe gaat het nu verder en hoelang heb ik nog voordat ik afscheid moet nemen van een vader en goede vriend? Dagen gingen voorbij en steeds wanneer ik eraan denk word mijn keel dichtgeknepen.Tranen vloeien rijkelijk maar dit is zeker een manier van verwerken. Je voelt je luchtiger erna maar beseft dat het einde van de bodemloze put waar je je nu in bevindt enkel eindigt met de dood van een persoon die je gemaakt en geboetseerd heeft. Hoe ga je hiermee om? Iedereen op een ander manier en soms krijgen de mensen die je het liefst ziet het wel eens zwaar te verduren door je prikkelbaarheid. Je hebt het gevoel dat iedereen je maar moet begrijpen maar dat doen ze uiteraard niet steeds. Ook merk je dat mensen met 'kleinere problemen' wel eens verdrietig of boos kunnen zijn en dat is ook een frustrerend gegeven. Een dag dat het goed gaat en ik mij vrolijk voel wordt dan weer gevuld door schuldgevoel en mededogen voor mijn vader. Kortom een situatie waar geen juiste aanpak voor is. De beste tip tot hiertoe is van dag tot dag leven, blijven praten, niets opkroppen en natuurlijk blijven hopen want de medische wereld staat niet meer in zijn kinderschoenen. Wees ook vooral niet bang professionele hulp in te schakelen wanneer de put te diep wordt.

Thomas, 20 jaar

Ik krijg stress als ik ruzie heb met iemand of wanneer ik mijn crush tegenkom.

Jintonic, 16 jaar

Ik krijg stress omdat ik mijn vriend al een tijdje niet meer hoor of zie

Shaunike, 23 jaar

van de drukte in de klas

Floor, 9 jaar

Van onbekende mensen aanspreken of aangesproken worden omdat ik altijd bezig ben met me af te vragen wat anderen van mij denken. Ook van de toekomst krijg ik stress, je moet aan zoveel verwachtingen voldoen en je wil geen tijd verspillen want zo lang leef je ook weer niet.

Maya, 16 jaar

ik heb stress om mijn rapport af te geven aan mijn mama en ik heb het gevoel dat mijn rapport slecht gaat zijn. zij gaat mega boos worden e wij hebben al zo vaak ruzie.

Lit, 14 jaar

Dat mij papa geen geld doet op mij gsm en daar krijg ik stres van en ik wacht daar al 2 weken op

Angela, 20 jaar

Ik krijg stress als het sociaal niet vlot gaat en niet weet wat ik echt wil, maar het belangrijk is voor mijn toekomst om snel een keuze te maken. Stress om alleen te zijn en niet leuk gevonden te worden.

Lien, 20 jaar

Als er een spreekbeurt is ben ik bang dat ik het slecht doe en dat ik dan mijn lief of mijn beste vriendin kwijt raak ??

Reweghs, 12 jaar

Ik ga binnen kort naar het middelbaar en ik heb een beetje stress. Je gaat nieuwe vrienden maken en in plaats van juffrouw moet je mevrouw zeggen. Er veranderd heel wat. Ook veel succes met wie volgend jaar naar het middelbaar gaat.

Marin, 11 jaar