Waar krijg jij stress van?

Ik ben bang voor mijn rapport omdat ik denk da ik zal buizen, ma heel veel ga buizen. Als ik buis, blijf ik zitten. Wat nu

Nono, 13 jaar

Ik ben 3 keer veranderd van school en ik heb ook super veel problemen op school. En daarom vindt mijn moeder mij niet meer leuk, ze roept altijd en de school vertelt leugens en nu hebben we niet meer een goeie band. We praten niet eens met elkaar, ze roept alleen. En ik wil lieve ouders die mij begrijpen en mij vertrouwen

Amaya, 11 jaar

ik heb stress als ik elke dag naar school moet als ik binnen kom en de mensen zie maar ook buiten school om mijn pesters tegen te komen dag na dag..

Anony, 16 jaar

Ik krijg stress als ik met mijn crush moet werken of als ik met hem oogcontact maak enz

Anoniem, 13 jaar

Ik krijg stress van school en de hoge verwachtingen die erachter schuilen. Leerkrachten dat de hele tijd op mijn dak zitten dat ik mijn gedrag moet verbeten terwijl ikzelf vind dat ik mijn uiterste best doe. Mentaal voel ik me alles behalve goed en dan die druk dat school meedraagt helpt niet. Ik heb mezelf aangemeld bij Thea voor een opname voor mijn mentale gezondheid na 3/4 jaar erachter te vragen en het wachten op een antwoord brengt ook veel stress mee.

Ella, 14 jaar

Ik krijg stress van school, huiswerk, vrienden die het moeilijk hebben, want je wilt er voor ze zijn maar dat gaat niet altijd, nog meer schoolwerk en vrije tijd soms ook, bang zijn dat je je ouders teleurstelt, bang zijn dat iemand ontdekt dat ik SH...

Amaya, 12 jaar

Ik heb stress als iemand van mijn gezin moet overgeven

L, 15 jaar

ik krijg stress van school , van de klasgenoten , ik krijg stress van al die taken en toetsen , ik krijg stress als ik denk dat ik moet overgeven ook al is dit niet zo , ik krijg stress als mensen nog maar kijken naar mij

fien, 18 jaar

Ik kan stress krijgen van alles... School, werk, vrije tijd. Ik dacht nu dat ik op de unief zit zal het wel minderen maar nee. En de stress is zo groot dat het mij echt ziek kan maken, ik denk dat dit komt doordat ik niet echt altijd de steun meekrijg van mijn omgeving.

Sara, 18 jaar

Ik ben heel bang van wat mensen van me denken.

Britney, 11 jaar

ik krijg stress van mijn ouders want ze maken me de hele tijd taken doen en dan kan ik niet studeren voor de examens en dan buis ik en dan zijn ze kwaad en dan zeggen ze dat ik waardeloos ben

helaba, 13 jaar

Ik krijg stress als een docent me corrigeert. Ik huil dan zo zacht mogelijk zodat niemand het hoort. Het liefst wil ik me overal verschuilen.

blub, 12 jaar

Ik krijg stress als ik eenzaam of verdrietig ben

Cool, 19 jaar

Ik krijg gewoon enorm veel stress van school, als iets niet goed gaat of als ik iets niet kan krijg ik stress.

Bo, 14 jaar

Ik krijg stress als de examens er aankomen, dan kan ik niet meer slapen en ik kan niet meer uit aan mijn planning die ik gemaakt heb.

O, 12 jaar

Ik krijg vooral veel stress van corona en als mensen dicht bij me komen en zich niet aan de regels houden. Ik heb niet echt een reden om bang te zijn maar toch ben ik het. Ik heb zelfs een keer een paniekaanval op school gehad tijdens de pauze en heeft me vriendin me naar de dagcoördinator gestuurd. Het gaat nu wel beter met me en ik heb nu niet zoveel last meer maar ik heb nog wel momenten dat het opspeelt.

anoniem, 19 jaar

Ik krijg stress bij alles, zelfs gewoon naar buiten gaan. Vooral waar er mensen zijn en ik weet niet wat ik moet doen. Is het normaal dat uw lichaam helemaal opwarmt wanneer je maar een stap buiten zet?

Flora, 16 jaar

Mijn mentale welzijn geeft me stress. Ik probeer elke dag te kiezen om beter te worden en te herstellen, maar soms heb ik het gevoel dat het niet genoeg is. In mijn omgeving is er ook een verwachting om beter te worden en om "normaal" te zijn, ik kan de niet verwachtingen aan.

A, 18 jaar

School bezorgt me heel veel stress. Vooral wanneer ik een presentatie moet geven of een examen maak. Ik krijg daardoor veel paniekaanvallen tijdens mijn examens.

lily, 16 jaar

Ik krijg af en toe klappen van mijn mama. Ze wordt altijd boos op mij en daardoor krijg ik stress

madds, 13 jaar

School bezorgt mij veel dagelijkse stress omdat ik gepest word. Mijn vrienden bezorgen mij ook heel veel stress.

user14357902, 12 jaar

Praten, gewoon al praten met veel mensen of voor veel mensen. En dan vooral op school. Presentaties worden echt een grap!

Minnaaa, 17 jaar

Ik krijg stress van mijn opa! Altijd domme vragen stellen en over alles klagen!

Noamertens200, 19 jaar

Ik weet niet wat het is, maar ik krijg simpelweg gewoon stress van mensen. Als ik mensen hoor praten, lachen en gewoon dingen zie doen. Ik irriteer me ook altijd aan mijn klasgenoten en kan me nooit concentreren.

Anoniem, 12 jaar

Ik krijg stress van corona, mensen die de regels niet volgen en door al het schoolwerk.

Lolly, 13 jaar

Ik denk gewoon dat ik in het 5 de leerjaar ga blijve zitten

Andreas, 11 jaar

Ik heb al een paar maanden dezelfde droom en ik geraak er maar NIET af . het geeft me stress . ook kwam een man voor in mijn droom ( www.thisman.org). terwijl ik hem niet eens in mijn leven heb gezien. ik vind het eng !

lilli, 13 jaar

ik krijg heel veel stress van frans ik ben daar heel slecht in hoe goed ik ook leer en ik krijg ook stress van mij thuis situatie.

ieamnd, 15 jaar

Ik krijg stress als ik voel dat een toets niet goed zal gaan. Heel veel studeren helpt hierbij niet echt.

Mira, 15 jaar

Ik krijg stress door ruzie in de familie en door school

Anoniem, 15 jaar

Ik krijg stress als mijn klasgenoten hun punten willen vergelijken.

8'je, 19 jaar

Ik kreeg stress als er iets niet gepland stond, als ik ergens naar toe moest bijvoorbeeld bij mijn oma en opa. Ook als ik naar school moest of als ik een test had, al was het maar een mini test. Ik leefde dagelijks met stress en in het 5de leerjaar kwamen we er achter dat ik zoveel ziek was door de stress... in behandeling gegaan bij de psycholoog ongeveer 1 jaar en een half. In het eerste middelbaar werd ik dan ook nog eens gepest en wou ik niet meer naar school. Ik had ook terug stress... ik ging terug in behandeling bij de psycholoog en het CLB op school. Week week ging het. Nu ga ik naar het 2de middelbaar, ga ik terug gaan sporten, ga ik yoga doen om stress te verminderen als ik het nog eens heb...

Anoniem, 13 jaar

Als iemand de baas wil spelen over mij en dat ik niets kan doen wat ik zelf wil. Ik wil een keer alleen naar buiten gaan voor frisse lucht, maar het mag niet.

Anoniem, 15 jaar

Ik kreeg stress als ik een taak of een toets moet maken en niet weet of het goed of niet goed is.

Roodkapje, 12 jaar

Ik heb mijn maandstonden al heel lang! Maar ik heb ze nu nog niet gekregen en ik moet ze normaal al gehad hebben. Maar ik stress nu omdat ik mijn maandstonden nog niet heb gekregen!

Anouk, 13 jaar

Ik krijg vooral stress wanneer ik ergens in een ruimte ben met andere mensen die ik niet ken, die geen moeite doen om met me te praten en waarvan ik denk dat ze me de hele tijd zitten te begluren. Het zweet breekt me dan letterlijk uit en ik vlucht meestal naar de toiletten om me rustiger te doen voelen.

Roeland, 20 jaar

Ik krijg stress omdat ik vroeger gepest en mishandeld ben geweest op school en het moeilijk kan loslaten.

Dwarsfluit, 14 jaar

Ik krijg stress als mijn moeder steeds zaagt over dat ik mijn huistaken niet maak terwijl ik dat wel doe en dan wordt ze kwaad. Soms vergelijkt ze me dan met iemand die me niet eens iets kan schelen en daar krijg ik stress van.

Anthony, 12 jaar

Ik krijg stress door ruzies, mijn ouders, school, toekomst en soms zelf door mijn vrienden die de hele tijd commentaar op me geven of op wat ik doe.

Anna, 16 jaar

Ik krijg stress van mensen die te veel van mij verwachten, ik probeer iedereen een beetje te helpen maar sommige mensen vragen te veel energie... Ik heb het gevoel dat ik niet genoeg doe voor de mensen waar ik om geef. Ik probeer mensen te helpen, mensen die snijden. Maar dan kom je erachter dat het niet heeft geholpen.

CJ, 13 jaar

Ik krijg stress door het coronavirus. Het duurt te lang en de muren komen op me af.

Dolfijn, 13 jaar

Mama zaagt de hele dag door, ik krijg er echt stress van.

Butterfly, 13 jaar

Dat ik mijn taken van school niet op tijd af krijg of dat ik denk dat ik veel te weinig gestudeerd heb tegenover mijn klasgenoten.

Lara, 12 jaar

Ik heb echt super veel stress op school. Ik wil dat niemand het weet en ik verschuil me daarvoor.

Anoniempje, 11 jaar

Ik krijg stress van verandering. Ik word lastig door drukte in de klas.

Chelsey, 16 jaar

Ik krijg altijd stress van presentaties en toetsen of als ik nog heel veel moet doen en het is tegen morgen. En mij helpt het muziek te luisteren of ontspannen.

Anoniem, 11 jaar

Ruzie met vrienden.

Katrien, 14 jaar

Ik zit in het probleem met liefde en ik weet niet wat ik moet doen want soms denk ik dat hij mij niet ziet zitten

Ellexa, 16 jaar

Hyy,ik krijg heel veel stress van examens waardoor mijn examens altijd slechter zijn dan grote herhalingstoetsen.als ik het woord examen hoor krijg ik stress dus daarom noem ik het toets dan heb ik minder stress

Kapoentje, 13 jaar

ik krijg meestal stress van mensen in mijn omgeving, ook bij klasgesprekken en soms ook om niks. Ik heb ook meestal stress door dat ik begin te twijfelen aan veel over mijn eigen en die dingen... ik probeer rust te zoeken maar dat is moeilijk!

sanjeena, 16 jaar

ik krijg meestal stress van mensen in mijn omgeving, ook bij klasgesprekken en soms ook om niks. Ik heb ook meestal stress door dat ik begin te twijfelen aan veel over mijn eigen en die dingen... ik probeer rust te zoeken maar dat is moeilijk!

doggg, 16 jaar

Als ik iets niet kan, maar ik het wel graag wil. Ik durf het gwn niet.

:(, 13 jaar

Ik krijg stress als ik een groepsopdracht moet maken tegen een bepaalde dag en mijn groepsleden blijven uitstellen.

Vlindertje, 15 jaar

Ik krijg stress door de combinatie werken en studeren. De stress van het werk en de stress van het studeren maken dat ik moest stoppen met mijn stage.

Yasmine, 23 jaar

Mijn vriend zijn ouders zijn er tegen dat ik samen ben met hem

Roosje, 14 jaar

Als ik voor de klas moet spreken, heb ik vaak stress. Gelukkig heb ik hier een middeltje voor. Kort voor de spreekbeurt adem je eens goed in en uit. Kijk ook niet meer naar je tekst, want hoe langer je er naar kijkt, hoe meer fouten je gaat zien. Blijf gewoon rustig!

Janneke, 13 jaar

Van de hoeveelheid huiswerk die ik krijg per dag!

Barry, 15 jaar

Van mijn ouders die bijna dagelijks ruzie maken en mijn vader die mij wil verplichten om een bepaalde sport te doen wat ik NIET wil.

Divaatje, 15 jaar

Van mijn broer en mijn ouders die gescheiden zijn ?

Jade, 11 jaar

Ik krijg stress als ik niet alleen kan werken en als iemand mij stoort als ik iets aan het doen ben

Iliana, 12 jaar

Ik heb stress als ik een toets moet maken!

Huub, 9 jaar

Mijn mama eet nogal luid, ik kan daar echt niet tegen!

Lore, 10 jaar

De druk die ik mijzelf opleg om een lief te vinden om een kindje te kunnen krijgen.

Sanne, 27 jaar

Van mensen die niet voortdoen. Of mijn stiefmoeder!

Ahrend, 13 jaar

Onverwachtse toetsen in de klas

Sandkastel, 11 jaar

Van de dokter

Anoniem, 7 jaar

Ik krijg stress van onverwachte dingen bv. van onverwachte toeten of als mijn mama ineens zegt dat ik naar vake moet. Ik heb daar moeite mee en daarom ga ik naar een kinderpsycholoog. Dat is zeker aan te raden als je problemen hebt.

Bey , 10 jaar

School want ik ben bang dat mensen me beoordelen

Emie, 14 jaar

*Vele opdrachten die ineens op me afkomen *Een goeie vriendschap die eventjes niet 100% oké zit (onwennige sfeer, ruzie, discussie...) *Iets snel moeten beslissen *Denken aan de toekomst

Smiley, 21 jaar

Alle verplichtingen die de maatschappij je oplegt en aan alle eisen waar je aan moet voldoen of je valt uit de boot en dan reageren mensen heel hard en gevoelloos

Schelpje, 24 jaar

School & de hoge eisen waar je aan moet voldoen in de maatschappij om erbij te horen

A, 16 jaar

Als ik moet optreden voor een (groot) publiek. En dat dan vooral VOOR een show, want TIJDENS de show zelf amuseer ik mij! Ik krijg ook stress als ik voor 2 personen moet zingen. Als het iemand onbekend is krijg ik al stress om te zingen voor 1 persoon!

Lies, 8 jaar

Wat ik aan moet ! ????

Asiya, 8 jaar

Een maand geleden ben ik te weten gekomen dat mijn vader ziek is aan een longkanker, die nooit meer zal genezen. Een man die nooit gerookt of in overdreven mate alcohol geconsumeerd heeft. De eerste momenten dat je zoiets te horen krijgt razen gevoelens van onbegrip, verdriet, boosheid, eenzaamheid, onwetendheid, radeloosheid en talloze andere prikkels door je lijf. Wat is normaal en gepast om te voelen op die momenten en wat niet? Hoe gaat het nu verder en hoelang heb ik nog voordat ik afscheid moet nemen van een vader en goede vriend? Dagen gingen voorbij en steeds wanneer ik eraan denk word mijn keel dichtgeknepen.Tranen vloeien rijkelijk maar dit is zeker een manier van verwerken. Je voelt je luchtiger erna maar beseft dat het einde van de bodemloze put waar je je nu in bevindt enkel eindigt met de dood van een persoon die je gemaakt en geboetseerd heeft. Hoe ga je hiermee om? Iedereen op een ander manier en soms krijgen de mensen die je het liefst ziet het wel eens zwaar te verduren door je prikkelbaarheid. Je hebt het gevoel dat iedereen je maar moet begrijpen maar dat doen ze uiteraard niet steeds. Ook merk je dat mensen met 'kleinere problemen' wel eens verdrietig of boos kunnen zijn en dat is ook een frustrerend gegeven. Een dag dat het goed gaat en ik mij vrolijk voel wordt dan weer gevuld door schuldgevoel en mededogen voor mijn vader. Kortom een situatie waar geen juiste aanpak voor is. De beste tip tot hiertoe is van dag tot dag leven, blijven praten, niets opkroppen en natuurlijk blijven hopen want de medische wereld staat niet meer in zijn kinderschoenen. Wees ook vooral niet bang professionele hulp in te schakelen wanneer de put te diep wordt.

Thomas, 20 jaar

Ik krijg stress als ik ruzie heb met iemand of wanneer ik mijn crush tegenkom.

Jintonic, 16 jaar

Ik krijg stress omdat ik mijn vriend al een tijdje niet meer hoor of zie

Shaunike, 23 jaar

van de drukte in de klas

Floor, 9 jaar

Van onbekende mensen aanspreken of aangesproken worden omdat ik altijd bezig ben met me af te vragen wat anderen van mij denken. Ook van de toekomst krijg ik stress, je moet aan zoveel verwachtingen voldoen en je wil geen tijd verspillen want zo lang leef je ook weer niet.

Maya, 16 jaar

ik heb stress om mijn rapport af te geven aan mijn mama en ik heb het gevoel dat mijn rapport slecht gaat zijn. zij gaat mega boos worden e wij hebben al zo vaak ruzie.

Lit, 14 jaar

Dat mij papa geen geld doet op mij gsm en daar krijg ik stres van en ik wacht daar al 2 weken op

Angela, 20 jaar

Ik krijg stress als het sociaal niet vlot gaat en niet weet wat ik echt wil, maar het belangrijk is voor mijn toekomst om snel een keuze te maken. Stress om alleen te zijn en niet leuk gevonden te worden.

Lien, 20 jaar

Als er een spreekbeurt is ben ik bang dat ik het slecht doe en dat ik dan mijn lief of mijn beste vriendin kwijt raak ??

Reweghs, 12 jaar

Ik ga binnen kort naar het middelbaar en ik heb een beetje stress. Je gaat nieuwe vrienden maken en in plaats van juffrouw moet je mevrouw zeggen. Er veranderd heel wat. Ook veel succes met wie volgend jaar naar het middelbaar gaat.

Marin, 11 jaar

Ik had heel veel stress om naar het eerste middelbaar te gaan, omdat ik bang was om geen vrienden te maken. Maar ook omdat ik in de lagere school heel populair was bij de meisjes van mijn klas. En omdat je eerst nog wat moet wennen aan de nieuwe omgeving waar je bent. Maar ik geef je een tip wees gewoon jezelf, dan ga je merken dat alles goed komt!

Charli, 11 jaar

ik krijg stress als we een toets hebben omdat ik bang ben om een slechte toets te hebben dan vergeet ik ook ineens alle leerstof . dan zeggen ze wel het komt goed maar dat gevoel heb ik niet

lili, 12 jaar

Ik krijg stress van groepswerk. Mijn groepsleden geven mij bijna altijd het gevoel dat ik niet goed genoeg ben, of de dingen die ik maak niet goed genoeg zijn. Ook al doe ik enorm mijn best. Ik krijg zelfs al stress als ik zie dat er een berichtje is gestuurd in de groepschat. Ze geven me soms schuld van iets terwijl ik hier helemaal niks aan kan doen of dat het niet eens iets is waar ik iets mee te maken heb en zeggen dan tegen mij dat ik mij verantwoordelijkheid moet opnemen voor dat (iets wat niet eens mijn fout was).

Qwerty, 19 jaar

Als ik naar school ga bv. Ik wil om 08:30 graag spelen met mn vrienden. Soms gewoon stress als ik soep moet eten. Als ik huiswerk moet maken Groetjes

Alyssa, 11 jaar

spreken voor een groep, een spel (voetbal) spelen, wanneer ik sneller moet voortdoen, tijdens het spelen van Fortnite, veel drukte, veel mensen rondom mij, te lang wachten op iets of iemand

Saartje, 15 jaar

als mensen me zeggen dat ik sneller moet werken, als mensen op mijn vingers kijken, als iemand heel druk is rondom mij, als er mensen lachen met mij, als ik moet wachten op iets of iemand, het gaat te traag, als mensen niet vlot genoeg met de auto rijden, als iemand iets doet op een andere manier dan dat ik het zou doen, als dingen niet van de eerste keer lukken

Makkus, 18 jaar

Ik ben bang voor de examens.. meer voor mijn rapport.

Ani, 13 jaar

Ik heb stress van school, bij deze 2 trimesters heb ik een slechte rapport gehad. Ik ben bang dat ik een c-attest ga krijgen. Ik wil verder met ASO doen maar mijn rapport zegt het niet zo. Wat moet ik doen? Ik heb heel veel stress. Voor dat ik slaap denk ik altijd over hoe mijn rapport zal zijn en welke attest ik ga krijgen. Ik kan wel de richting veranderen (ik doe BSW) maar dan moet ik wel dat in de vakantie bijleren, geen probleem. Ik wil alleen een A-attest.

anoniem, 15 jaar

Ik moet super snel overgeven van stress bijvoorbeeld als ik ruzie heb met vrienden moet ik overgeven al zit ik in de trein moet ik overgeven al doe ik iets nieuws moet ik overgeven en ik weet niet wat ik moet doen ik kan geen professionele hulp krijgen omdat mijn ouders vinden dat ik overdrijf

Anne, 16 jaar

Het sociaal zijn maakt me gestresst. Ik ben gestresst als mensen naar mij kijken, en als ik iets wil zeggen weet ik niet als het wel goed is of als ik wel mag praten.

Oter, 13 jaar

Ik heb stress van mijn rij-examen dat steeds dichterbij komt

R., 17 jaar

Mijn slechte toetsen. Dan wordt mijn moeder altijd super boos.

Mia, 13 jaar

Mijn slechte toetsen. Dan wordt mijn moeder altijd super boos.

mia, 13 jaar

ik krijg stress van school. de gedachte dat het bijna examens zijn en dat ik nog niets heb gedaan ook al weet ik dat nog een grote 3 weken heb...

anoniem_123, 13 jaar

Ik krijg stress van alles en niks maar vooral van school. Ik doe altijd mijn best om niet te negatief te zijn en stress van me af te laten glijden. In de vakantie lukt dit me prima maar eens het weer school is en de examens eraan komen, krijg ik last van veel stress. Ik ben een goede leerling maar juist dat zorgt er mee voor dat ik zoveel stress ervaar. De lat ligt hoog omdat ik mezelf dit opleg maar ook omdat dit van me verwacht wordt door mijn ouders, leerkrachten... De examens komen eraan. Die gedachte alleen al veroorzaakt een paniekreactie bij mij. Ik begin te denken aan alle leerstof die ik moet verwerken en alle chaos die dat met zich meebrengt. Tegelijkertijd moet ik dit combineren met een sociaal en actief leven. Ook mijn motivatie is ver te zoeken. Er is gewoon zoveel chaos in mijn hoofd, dit zorgt dan weer voor stress en stress creëert weer extra chaos, en zo gaat het door.

Mike, 16 jaar

Door stage en andere dingen op school en de klas krijg ik mega veel stress. Ik kan dit niet volhouden...

Luna, 16 jaar

Ik word soms gepest omdat ik te smal ben, ik heb heel dunne armen en ik ben inderdaad niet zo sterk dan ik dacht...Ik word ermee uitgelachen en ik krijg er stress van.

Timo, 13 jaar

pfff ik weet nie ouders verwachten te veel van me

ehm, 14 jaar