"In het derde middelbaar ging het mis" | Ophelia

Ik ben Ophelia en dit is mijn verhaal hoe ik uit iets negatiefs iets positiefs heb gehaald. Vroeger ging alles op school goed. Ik haalde goeie punten en moest niet te veel studeren. De lessen waren ook redelijk interessant en we leerden nuttige dingen.

Maar in het 3e middelbaar ging het mis. Omdat er geen richting was die mij interesseerde, had ik gewoon voor wetenschappen gekozen. Wat dan later toch de verkeerde keuze bleek te zijn... Talen waren te makkelijk en wiskunde was te moeilijk. Ik studeerde me helemaal suf en haalde soms maar de helft. Examens waren zo stressvol dat ik soms wel eens een blackout kreeg, terwijl ik achteraf alles perfect wist.

Ik studeerde me helemaal suf en haalde soms maar de helft.

Ophelia

Het gevoel dat je je best doet, maar toch geen goeie resultaten ziet is een heel slecht gevoel. Ik voelde me toen slecht, huilde veel en ik wist niet wat te doen. Niets interesseerde mij nog. Ik voelde me gevangen in het schoolsysteem, ik was school beu. Ik wilde dingen doen die nuttig zijn, die ik leuk vind en niet zo veel druk op mijn schouders hebben.

In de zomervakantie heb ik toen samen met mijn ouders besloten om huisonderwijs te doen. Het was een goeie beslissing! Nu kan ik alles op mijn eigen tempo doen, en heb ik nog tijd om me helemaal in te zetten voor hobby's enz.

Nu kan ik alles op mijn eigen tempo doen.

Ophelia

Jouw educatie is belangrijk, en als je denkt er niet genoeg te krijgen, is het tijd om er zelf te nemen, want het is tenslotte jouw leven en jij moet het in je eigen handen nemen.

Ophelia

Nood aan een babbel?

Praat erover