Mijn lief antwoordt niet meteen op sms’jes. Wat moet ik dan doen?

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. We appen, bellen, mailen en sms’en erop los. Vandaag is het mogelijk om 24/7 bereikbaar te zijn en dus constant in verbinding te staan met anderen. Logischerwijze is je lief iemand met wie je graag veel contact hebt, en dus ook via sms. Als je voelt dat je lief en jij hier niet op dezelfde golflengte zitten, kan dat leiden tot frustraties.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je vriend(in) niet meteen antwoordt op je berichtjes:

  • Misschien is je lief niet in de mogelijkheid om meteen te antwoorden omdat hij of zij met iets anders bezig is, in de les of op het werk zit. Als je op voorhand weet wanneer je vriend(in) drukbezet of onbereikbaar is, dan kan je daarmee rekening houden.
  • Het kan zijn dat je lief er andere ideeën en verwachtingen op nahoudt. Sommige mensen hebben weinig tot geen behoefte aan contact via sms en praten liever face-to-face. Dat is niet per se slecht, want de mogelijkheid om constant met elkaar in contact te staan kan ook een enorme druk leggen op een relatie.

Als jullie erg verschillen in hoeveel sms’jes je verstuurt en hoe snel die beantwoord worden, kan dit spanningen veroorzaken. Je kan hier met elkaar over praten, je verwachtingen en ideeën hierover uitspreken en proberen te zoeken naar een compromis. Het is wel belangrijk dat het contact iets of wat spontaan blijft en dat jullie zich er allebei goed bij voelen. Je kan namelijk niet echt verwachten dat iemand die voorheen nooit naar zijn gsm keek, opeens een fervent sms’er wordt.

Kijk ook naar je eigen schermgedrag. Leg je gsm af en toe aan de kant en probeer je te concentreren op wat je doet: een hobby, huiswerk, iets creatiefs…

Het is natuurlijk niet oké als je lief zelden of nooit reageert op je sms’jes. Dan ga je je waarschijnlijk onzeker en ongewenst voelen en dat is niet fijn. Wat je dan kan doen, zie je in deze video.

FOTO: freestocks.org

Nood aan een babbel?

Praat erover