Mijn lief antwoordt niet meteen op sms’jes. Wat moet ik dan doen?

Veel mensen hebben hun smartphone altijd bij. Elke ‘bieb’ spoort ons aan om onze berichten te bekijken én meteen te antwoorden. Je gaat verwachten dat elk berichtje direct beantwoord wordt. Maar zo is er nog weinig kans voor ‘verlangen’. Stel dat je lief een paar dagen ergens naartoe gaat zonder bereik, hoe zal je verlangen naar zijn of haar terugkomst! In het leven moet je ook gewoon kunnen ‘wachten’.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je lief niet meteen antwoordt op je sms’jes:

  • Misschien is hij of zij niet in de mogelijkheid om meteen te antwoorden doordat hij of zij met iets anders bezig is, in de les of op het werk zit, … Vraag ernaar en stel je verwachtingen bij naar wat wel mogelijk is.
  • Is het al altijd zo geweest dat je lief niet meteen antwoordt? Dan heeft hij of zij hier wellicht andere ideeën en verwachtingen over. Als jullie erg verschillen in hoeveel sms’jes je verstuurt, hoe snel je een antwoord verwacht, kunnen er irritaties ontstaan. Praat met elkaar, leg jullie verwachtingen bij elkaar en zoek naar een compromis. Lees hier hoe je een goed gesprek kan voeren.
  • Wanneer je net verliefd bent, is het normaal dat je enkel oog hebt voor je lief en dat jullie elkaars sms’jes meteen beantwoorden. Het is normaal dat verliefdheid over gaat. En dan krijgt ook de rest van de wereld en het leven weer aandacht. Het kan dat je lief dan niet meer meteen antwoordt, maar dat het net iets langer duurt. Als je je zorgen maakt over het verdwijnen van de verliefdheid, kan je hierover een gesprekje hebben met je lief. Jullie relatie kan overgaan naar een hechte partnerrelatie, en jullie kunnen afspraken maken over het sturen en beantwoorden van sms’jes.
  • Het is niet OK als je lief nooit reageert op je sms’jes of onverschillig doet of niet reageert om jou te kwetsen. Wat je dan kan doen zie je in deze video.

FOTO: freestocks.org

Nood aan een babbel?

Praat erover