Kan ik op het internet als ik thuis geen aansluiting heb?

Heb je thuis geen internetaansluiting maar wil je iets opzoeken, heb je internet nodig voor school of wil je gewoon wat surfen? Op deze manieren kan je toch online.

Je hebt een smartphone

Als je een smartphone hebt, kan je op het internet via een WIFI-verbinding of via 4G. Een WIFI-verbinding kan je op verschillende plaatsen vinden en is vaak gratis. 4G-verbinding kan je gebruiken als dat in het abonnement van je gsm inbegrepen is. Daarvoor moet je dus betalen en meestal kan je daar niet heel lang mee surfen. Als je dus van plan bent op veel op het internet te zitten, dan doe je dat beter niet via 4G. Waar je gratis met WIFI kan verbinden, zie je hieronder.

Je hebt een laptop of tablet

Op veel openbare plaatsen kan je gratis met de WIFI verbinden die op die plaats te vinden is. Dat is dan bijvoorbeeld WIFI van de stad, de bibliotheek of een café, restaurant of organisatie. Soms kan je gewoon vrij op het internet, maar het kan ook zijn dat je een wachtwoord nodig hebt of je moet aanmelden. Dat wachtwoord kan je dan bijvoorbeeld krijgen als je iets drinkt of koopt op de plaats waar je bent. Soms vragen organisaties in ruil voor een WIFI-verbinding jouw toestemming om iets op je Facebook te plaatsen over hun organisatie.

Je hebt geen laptop, gsm of tablet

Heb je geen apparaat waarmee je kan verbinden met WIFI, dan zijn er ook heel wat plaatsen met computers die je gratis mag gebruiken.

Is dit geen oplossing? Ga dan op zoek naar een internetcafé. In een internetcafé moet je wel betalen voor de tijd die je achter de computer spendeert.