Hoe zoek ik een (vaste) job in een ander land?

Klaar voor de arbeidsmarkt, maar liever niet in België? Kijk eens over het muurtje!

In Europa

Goesting om te werken in een ander Europees land? Laat je begeleiden door Eures, het Europese jobnetwerk. Zij helpen Europeanen die willen werken in een ander land van de Europese Unie, maar ook Zwitserland, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. Op de website van Eures vind je vacatures en kan je een CV aanmaken.

Wil je hulp bij je zoektocht? Maak dan een afspraak met een Eures-consulent.

Non-Profit

Ben je op zoek naar een (studenten)job in de non-profit, dan kan je met de ‘ik zoek-functie’ van Go Strange Vlaamse organisaties terugvinden.

Raadpleeg vacaturewebsites

Op sommige vacaturewebsites vind je ook jobaanbiedingen in het buitenland. Bekijk hen goed, misschien zit jouw droomjob er wel tussen. Op de website van de VDAB vind je een aantal links die je op weg kunnen helpen.

Gebruik LinkedIn

Op de sociaalnetwerksite LinkedIn vind je heel wat jobaanbiedingen. Om door het aanbod te zoeken moet je een profiel aanmaken.

Zoek internationale bedrijven of Belgische bedrijven met buitenlandse afdelingen

Pak je zoektocht wat creatief aan en durf! Start bijvoorbeeld bij deze lijst met multinationals op Wikipedia of het overzicht opgesteld door Great Place to Work. Misschien kan je aan de slag in de buitenlandse tak van een Belgisch bedrijf. Meestal vind je op hun website informatie over waar een bedrijf actief is.

Voor een lange periode naar het buitenland

Wil je langer dan een jaar in het buitenland werken? Dan verwijzen we je graag door naar Vlamingen in de Wereld. Zij zijn gespecialiseerd in Vlamingen begeleiden die willen emigreren. Om gebruik te maken van hun hulp kan je lid worden.

FOTO: Unsplash

Meer inspiratie?

Op de website van Go Strange vind je nog een heleboel andere tips. Van werken als au pair tot een job bij de EU.