Mijn ouders doen mij pijn. Wat kan ik doen?

Doen je ouders je pijn? Vertel het aan een hulpverlener of iemand die je vertrouwt. Praten helpt, en het kan volledig anoniem.

Praten helpt

Praten lucht op. Wanneer je vertelt wat er gebeurt, voel je je minder alleen. Je kunt samen nadenken, oplossingen zoeken of hulp vragen.

Praat met iemand die je vertrouwt

Kun je je verhaal kwijt bij je lief, een leerkracht, buur, sportcoach of aanspreekpunt integriteit (API) in je jeugdvereniging? Praat erover met iemand die je vertrouwt buiten je gezin.

Praat met een hulpverlener

De hulpverleners van het CLB, de chatbox Nupraatikerover en de hulplijn 1712 zijn er speciaal voor jongeren zoals jij die het thuis moeilijk hebben. Ze laten je vertellen op jouw tempo en geven je advies.

Het kan anoniem

Hulpverleners hebben beroepsgeheim. Ze mogen dat alleen doorbreken als ze denken dat jij in gevaar bent. Wil je 100% zeker zijn dat je gesprek anoniem blijft? Chat of bel dan zonder je echte naam te vertellen.

Blijf er niet mee zitten

Misschien denk je dat het geweld jouw schuld is, dat de politie je thuis zal weghalen of dat je situatie niet erg genoeg is. In de box “PRAAT EROVER” vind je hulpverleners die dat allemaal met jou willen uitzoeken.

Lees meer over je rechten in de jeugdhulp.

tZitemzo heeft een brochure voor jongeren in de jeugdhulp waarin je rechten mooi in opgesomd staan. 

Nood aan een babbel?

Praat erover