Zijn er nog landen waar je corona-maatregelen hebt op reis?

Ja, er zijn nog landen met coronamaatregelen. Gelukkig kan je terug naar bijna elk Europees land reizen zonder mondmasker of digitaal coronacertificaat. Buiten de Europese grenzen moet je soms wel nog een mondmasker dragen of een bewijs van je vaccinaties kunnen voorleggen. Vooral in Aziatische landen zijn er soms nog maatregelen.

Binnen Europa

Je mag reizen zoals je wil. In sommige landen gelden er andere regels naargelang je aankomt per vliegtuig, auto of met het openbaar vervoer.

Corona is nog niet volledig de wereld uit, dus vele landen blijven wel waakzaam om de regels nog aan te passen als de besmettingsregels weer zouden stijgen. Check op voorhand wat de regels zijn op jouw bestemming!

Buiten Europa

Als je reist buiten Europa, dan check je toch best op voorhand wat de situatie daar is. Bekijk dan zeker het reisadvies voor jouw land! Want niet elk land laat nu Europese reizigers toe.

Zorg ook voor een goede reisverzekering die je medische kosten dekt in geval van een coronabesmetting.

Wat bij terugkeer?

Het is niet omdat je makkelijk naar het buitenland reist, dat je ook even makkelijk terugkeert. Bij terugkomst vanuit bepaalde landen moet je in Belgiƫ misschien nog in quarantaine of een PCR-test doen.

Nood aan een babbel?

Praat erover