Hoe maak ik vrienden?

Er is geen magische formule om vriendschappen te sluiten.

Soms is het gewoon toeval. Je zit toevallig in de klas met een toffe persoon, je zit ergens superlang te wachten naast iemand die supersympathiek blijkt te zijn of je start een nieuwe hobby met alleen gelijkgestemde zielen.

Weet

Iedereen is een potentiële vriend. De jongen naast je op de bus of het meisje achter de kassa.

Stel open vragen om een gesprek te beginnen. Bijvoorbeeld: Waar woon je? Wat zijn je hobby’s? Een compliment is ook een mooie opener: "Mooie trui, waar heb je die gekocht?"

Kom uit je comfortzone Ben je bang om iemand aan te spreken? No sweat, super begrijpelijk! Remedie? Geef jezelf af en toe een symbolische 'sjot onder je gat'. Tel tot 5 en zeg dan het eerste dat in je opkomt. Niemand is perfect in openingszinnen.

Leg jezelf vooral geen druk op! Zorg er voor dat je niet te gefocust bent op sociaal zijn, op grappig overkomen, op openingszinnen bedenken, dat is alleen maar geforceerd.

Je kan ook online vrienden maken.

Weet dat er superveel mensen het op een bepaald moment moeilijk hebben gehad om vrienden te maken. Ook sommige hele bekende mensen, waren niet het meest populair toen ze jong waren. True stories!

5 topsterren die niet populair waren in het middelbaar

Lees heel het artikel op Buzzfeed. Het is wel in het Engels geschreven.

Zac Efron

Zac was naar eigen zeggen een nerd. Hij was fan van musicals. Wat voor veel anderen niet het coolste op aarde was. Hij had het moeilijk om vrienden te maken. Andere jongens waren allemaal groot en gespierd terwijl hij eerder slungelig was.

Lady Gaga

Lady Gaga was ook al in het middelbaar een beetje 'gaga'. Niet iedereen kon dat toen appreciëren. Ze werd gepest omdat ze een grote neus had, heel de tijd zong, een rare lach had, opvallende make-up droeg, kortom omdat andere jongeren haar gewoon raar vonden.

Chad Michael Murray

Chad Michael Murray zegt dat hij geen vrienden had in het middelbaar. Hij hoorde gewoon niet bij de rest van de jongeren. Hij was gewoon te anders.

Selena Gomez

Selena Gomez getuigt dat ze elke seconde van elke dag van de lagere én de middelbare school gepest werd. 

Taylor Swift

Taylor Swift zegt dat ze veel tijd had in het middelbaar om nummers te schrijven omdat ze altijd alleen was. Terwijl andere jongeren naar feestjes gingen op vrijdag, zat zij alleen thuis zich af te vragen waarom ze niet uitgenodigd werd. 

Met al deze mensen is het meer dan goed gekomen. Een optrekker voor iedereen die zich soms eenzaam voelt!

Nood aan een babbel?

Praat erover